Kdo z nás by si rád nepochutnal na křehké a šťavnaté zelenině? Tím spíše, když se jedná o mladé kousky, ty jsou přímo k nakousnutí!
A nyní si je můžete dopřávat klidně každý den – přesně taková svačinka jsou totiž mladé výhonky rostlin, které si můžete vypěstovat i sami doma. Samozřejmě, můžete si je i koupit, ovšem ty, které pochází z domácí produkce, jsou mnohem více chutné, a také zdravější.
Ptáte se proč? Je to jasné, jedině v případě domácí produkce máte sto procentní jistotu, že jde o vysokou kvalitu – anebo alespoň o takovou kvalitu, jakou jste si byli schopni zajistit vy sami.
![klíčící fazolky.jpg](https://jablenka.cz/wp-content/uploads/img_a358042_w1964_t1572361345.jpg)
Nemusíte být zrovna fanoušci zdravé výživy, abyste pochopili, že mladé výhonky rostlin nabízejí člověku pestrou paletu důležitých živin, jako jsou minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, antioxidanty, a ještě mnohé další látky, které jsou pro naše zdraví k nezaplacení.
Nic takového si v lékárně nekoupíte – neboť živiny v přirozené podobě jsou pro člověka mnohem lépe stravitelné. A pokud jde konkrétně o mladé výhonky rostlin, tak ty chutnají skutečně dobře!
Chcete si to celé vyzkoušet? Přemýšlíte, jaká semena byste si měli zvolit na zkoušku, zda vám klíčky zachutnají? K velice oblíbeným patří jak sójové klíčky, tak fazole mungo.
![klíčky v polévce.jpg](https://jablenka.cz/wp-content/uploads/img_a358042_w1964_t1572361354.jpg)
Ať už se však pustíte do klíčení mungo fazolí od nakliceno.cz anebo sóje, tak brzy zjistíte, že je to hračka. Tím spíše, když budete pracovat s tak velkými semeny.
Velká a křupavá semena s klíčky jsou stejně chutná a atraktivní jako třeba oříšky, a o to více jsou ideální volbou třeba na večerní křoupání u televize. Nicméně můžete je klidně přidávat i do teplých jídel, jako jsou polévky, můžete z nich přichystat výtečný salát anebo je můžete dětem vložit do obložené bagety. Na velkých a křupavých klíčcích mungo fazolí si každý smlsne rád. Jejich chuť je proto mezi lidmi opravdu oblíbená a jistě zachutná i vám!