Kdo z nás by si rád nepochutnal na křehké a šťavnaté zelenině? Tím spíše, když se jedná o mladé kousky, ty jsou přímo k nakousnutí!
A nyní si je můžete dopřávat klidně každý den – přesně taková svačinka jsou totiž mladé výhonky rostlin, které si můžete vypěstovat i sami doma. Samozřejmě, můžete si je i koupit, ovšem ty, které pochází z domácí produkce, jsou mnohem více chutné, a také zdravější.
Ptáte se proč? Je to jasné, jedině v případě domácí produkce máte sto procentní jistotu, že jde o vysokou kvalitu – anebo alespoň o takovou kvalitu, jakou jste si byli schopni zajistit vy sami.klíčící fazolky.jpg
Nemusíte být zrovna fanoušci zdravé výživy, abyste pochopili, že mladé výhonky rostlin nabízejí člověku pestrou paletu důležitých živin, jako jsou minerály, vitamíny, enzymy, stopové prvky, antioxidanty, a ještě mnohé další látky, které jsou pro naše zdraví k nezaplacení.
Nic takového si v lékárně nekoupíte – neboť živiny v přirozené podobě jsou pro člověka mnohem lépe stravitelné. A pokud jde konkrétně o mladé výhonky rostlin, tak ty chutnají skutečně dobře!
Chcete si to celé vyzkoušet? Přemýšlíte, jaká semena byste si měli zvolit na zkoušku, zda vám klíčky zachutnají? K velice oblíbeným patří jak sójové klíčky, tak fazole mungo.klíčky v polévce.jpg
Ať už se však pustíte do klíčení mungo fazolí od nakliceno.cz anebo sóje, tak brzy zjistíte, že je to hračka. Tím spíše, když budete pracovat s tak velkými semeny.
Velká a křupavá semena s klíčky jsou stejně chutná a atraktivní jako třeba oříšky, a o to více jsou ideální volbou třeba na večerní křoupání u televize. Nicméně můžete je klidně přidávat i do teplých jídel, jako jsou polévky, můžete z nich přichystat výtečný salát anebo je můžete dětem vložit do obložené bagety. Na velkých a křupavých klíčcích mungo fazolí si každý smlsne rád. Jejich chuť je proto mezi lidmi opravdu oblíbená a jistě zachutná i vám!