Jestliže jste již ale sklouzli k nadváze, je nejvyšší čas ji řešit a to první, co nebolí a co můžete udělat, což vám vřele doporučujeme, je zjistit si bmi index. Možná, když uvidíte, jak si na tom „stojíte“ se svou vahou, donutí vás to začít jednat. BMI vám totiž ukáže, na jaké hranici se pohybujete, zda se jedná o nadváhu či už obezitu, kterou by bylo vhodné co nejdříve řešit. A to za pomocí dobrého psychologa či úžasně fungující nízkosacharidové diety. Ale vše raději pod dozorem lékaře nebo dietologa.

I když vám můžeme zaručit, že proteinová dieta https://goodly.cz/diety-vs-hubnuti-pri-beznem-stravovani/ , o které se dnes tak velmi široce mluví, není zrovna to pravé ořechové. Jak se v tom máte orientovat, když z každého roku na vás vykukuje štíhlá krasavice zdůrazňující, že jen díky nízkosacharidové, proteinové, ketogenní, bílkovinové či keto dietě zhubla natolik, že ji zase baví svět?

zeleninový salát

Nenechte se mást, všechny uvedené diety pracují na stejné bázi, to znamená, že klasicky zvýšíte příjem bílkoviny a zároveň snížíte příjem nebezpečných sacharidů a nezdravých tuků, které napomáhají k obezitě a ve vašem těle – za přísného dietního režimu dochází ke ketóze. To znamená, že vaše tělo začíná spalovat tuky z tukových zásob a nesáhne si do svalů, což se děje v případě, že dietní režim nedodržujete a stravujete se nepravidelně.

Jenže bez nízkosacharidové diety jako byste nebyli. Zachovejte si zdravý rozum.

nerozhodnutý váhá

Budete držet po nějaký čas dietu, pak se vrátíte ke svým zvyklostem, protože už nebudete chtít počítat kalorie a propočty kolik bílkovin, sacharidů, tuků a rázem je tu jo-jo efekt, kterým se navrátíte ke svým původním kilogramům. A můžete začít nanovo. A to přece nechcete.

Volte raději zlatou střední cestu, jezte pravidelně v menších porcích a doplňujte je denně proteinovými produkty GOODLY, které jsou pro tuto příležitost nastavené přesně tak, jak potřebujete. Mají v sobě spoustu tolik důležitého proteinu, vitamínu, minerálů a vlákniny. Dodáte proteiny a tělo bude spokojené a když budete hubnout, pak je z vlastních tukových zásob!